Esitetyt postikuvat Hyvät ruokavaliot voivat parantaa älykkyyttäsi tutkimuksen mukaan 833x474 - Tutkimusten mukaan ravitsemuksella yhteys älykkyyteen

Tutkimusten mukaan ravitsemuksella yhteys älykkyyteen

Bristolin yliopiston uusimmat tutkimukset viittaavat siihen, että terveellistä ruokavaliota syövät lapset ovat huomattavasti älykkäämpiä kuin lapset, jotka söivät esimerkiksi paljon pikaruokaa kasvaessaan.

Tutkimukset osoittivat, että lapsilla, joiden ruokavalio oli kyllästetty sokereilla, rasvoilla ja jalostetuilla elintarvikkeilla, oli pienempi älykkyysosamäärä.

Yleiskatsaus

Esitetyt postikuvat Hyvät ruokavaliot voivat parantaa älykkyyttäsi tutkimuksen mukaan Kokonaiskuva - Tutkimusten mukaan ravitsemuksella yhteys älykkyyteen

Loppujen lopuksi useimmat paljon salaatteja, hedelmiä ja muita koko terveysruokia syövät pienet lapset saattavat saada älykkyysosamäärälleen etumatkaa jo varhain. Tutkimusryhmä väittää, että ihmisten aivot kasvavat nopeimmin ensimmäisten kolmen elinvuoden aikana.

Ravitsemus on olennainen osa elämäämme, ja näiden ensimmäisten vuosien aikana lapset imevät rakennusaineikseen kaiken ravinnossaan.

Lisäksi tiedemiehet väittivät myös, että aivojen nopea kasvu kyseisenä aikana liittyy älykkyystasoon, ja koska ravitsemus on yksi tärkeimmistä tekijöistä pikkulapsen kasvun kannalta, vanhempien pitäisi olla hyvin tietoisia tästä.

Tutkimus

Esitetyt postikuvat Hyvät ruokavaliot voivat parantaa älykkyyttäsi tutkimuksen mukaan Tutkimus - Tutkimusten mukaan ravitsemuksella yhteys älykkyyteen

Osana West Countryn Avonin pitkäkestoista vanhempien ja lasten tutkimusta, tutkijaryhmä seurasi yleistä terveyttä ja hyvinvointia yli 14 000 henkilöllä, jotka ovat syntyneet vuosina 1991 ja 1992.

Vanhemmilta kysyttiin, millaisia ruokia ja juomia he olivat antaneet lapsilleen, kun he olivat kolme vuotta vanhoja, sitten kun he olivat neljä, sitten seitsemän vuotta vanhoja, ja lopulta kun he olivat kahdeksan ja puoli vuotta vanhoja.

Heiltä tiedusteltiin myös aterioiden esiintymistiheydestä.

Tutkimustiimi loi myös mittarin, jossa tapaustutkimusten ruokavaliot mitattiin epäterveestä miinus kahdesta terveelliseen kymmeneen.

Älykkyysosamäärän mittaamiseksi tutkimus käytti validoitua testiä nimeltä Wechsler Intelligence Scale for Children. Testin täytti yli 4 000 8,5-vuotiasta lasta.

Tulokset

Esitetyt postikuvat Hyvät ruokavaliot voivat parantaa älykkyyttäsi tutkimuksen mukaan Tulokset - Tutkimusten mukaan ravitsemuksella yhteys älykkyyteen

Kun otetaan huomioon monet erilaiset muuttujat, ryhmä totesi, että ruokavalio, jossa on paljon jalostettuja elintarvikkeita kolmen vuoden iässä, johti älykkyysosamäärän pienenemiseen 8,5-vuotiaana, vaikka ruokavalio parani kolmen vuoden iän jälkeen ja ennen kahdeksan vuoden ikää.

Tämä asettaa taaperoikäisten vanhemmille täydellisen tilanteen. Terveellinen ruokavalio tuolloin sai aikaan älykkäimpiä lapsia 8,5-vuotiaina. Ruokavaliot neljän vuoden iän jälkeen eivät vaikuttaneet näiden lasten älykkyyteen.

Tohtori Kate Northstone sanoo, että hyvä ruokavalio kolmen ensimmäisen elinvuoden aikana voisi edistää optimaalista aivojen kasvua, joka johtaisi älykkäämpiin ihmisiin. Nämä tulokset julkaistiin Journal of Epidemiology and Community Health- lehdessä. Jos olet tuore vanhempi, joka haluaa lisätä lapsesi älykkyyttä, aloita suunnittelemalla hänen ruokavaliotaan.