Esitetyt postikuvat Videopelit voivat parantaa älykkyyttäsi uuden tutkimuksen mukaan 833x474 - Videopelit voivat edistää älykkyyttäsi uuden tutkimuksen mukaan

Videopelit voivat edistää älykkyyttäsi uuden tutkimuksen mukaan

Kukapa ei rakastaisi videopelejä? Koko viihdeteollisuus kiertää näiden ympärillä ja enemmän ihmisiä kuin koskaan pelaa videopelejä monenlaisten eri alustojen kautta joka päivä.

Menneitä ovat ne päivät, jolloin pelaaja nähtiin outona henkilönä, sillä nyt videopelit ovat osa valtavirtaa.

Samalla kun isoäitimme kertoivat meille, että videopelit vähentävät aivojemme kapasiteettien tehden meistä jopa tyhmiä, uudet tutkimukset osoittavat aivan päinvastaista.

Jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka voivat valvoa läpi yön pelaamassa videopelejä, sinulle on vähän toivoa, sillä asiantuntijat väittävät, että voisit todella parantaa älykkyyttäsi tekemällä näin.

Älykkyyden kasvu

Esitetyt postikuvat Videopelit voivat parantaa älykkyyttäsi uuden tutkimuksen mukaan Intelligence Boost - Videopelit voivat edistää älykkyyttäsi uuden tutkimuksen mukaan

Lontoon Queen Mary Universityn ja University Collegen tutkijat väittävät nyt, että tietyn tyyppiset videopelin voivat lisätä aivojesi aktiivisuutta ja parantaa strategista älyä.

Tutkimuksen kulku

Esitetyt postikuvat Videopelit voivat parantaa älykkyyttäsi uuden tutkimuksen mukaan Varsinainen tutkimus - Videopelit voivat edistää älykkyyttäsi uuden tutkimuksen mukaan

72 vapaaehtoista osallistui tutkimukseen. Heiltä tutkittiin kykyä sopeutua, vaihtaa eri tehtävien välillä sekä kykyä ajatella uusia malleja ongelmien ratkaisemiseksi.

Vapaaehtoiset jaettiin kahteen ryhmään ja koulutettiin pelaamaan eri versioita maailmankuulusta nopeatempoisesta RTS-pelistä StarCraft.

Kolmas ryhmä pyydettiin pelaamaan simulaatiopeliä The Sims, joka ei vaadi liikaa taktista ajattelua.

Osallistujat pelasivat pelejä 40 tuntia kahdeksan viikon ajan, tehden samalla psykologisia testejä ennen ja jälkeen peliä.

Koska tutkimusryhmä ei löytänyt merkittävää määrää miehiä, jotka eivät olisi pelanneet videopelejä alle 2 tuntia viikossa, kaikki osallistujat olivat naisia.

Päätelmät

Esitetyt postikuvat Videopelit voivat parantaa älykkyyttäsi uuden tutkimuksen mukaan Päätelmät - Videopelit voivat edistää älykkyyttäsi uuden tutkimuksen mukaan

Aiemmat tutkimukset olivat jo osoittaneet, että FPS-pelit, kuten Halo, pystyvät parantamaan päätöksentekonopeutta, mutta tämä erityinen tutkimus osoitti, että RTS-pelit, kuten WarCraft tai StarCraft, voivat edistää ajattelunopeutta ja parantaa oppimista menneistä virheistä.

Kykyä sopeutua ja päättää tilanteissa kutsutaan kognitiiviseksi joustavuudeksi, ja osoitetusti sitä voidaan kouluttaa ja parantaa käyttämällä pelejä kuntoiluvälineinä. Luova ajattelu ja hyvät adaptiiviset ongelmanratkaisutaidot edellyttävät hyvää kognitiivista joustavuutta.

RTS-pelin monimutkaisinta versiota pelanneet vapaaehtoiset saivat parhaat pisteytykset jokaisessa istunnon jälkeisessä testissä. Tutkijat ovat nyt kiinnostuneita oppimaan tärkeimmistä tekijöistä, jotka tekevät tällaisista peleistä niin oivallisia kognitiivisen joustavuuden kouluttamisvälineinä.

He ovat myös kiinnostuneita tietämään, lisääkö pelien pelaaminen tätä joustavuutta pitkällä aikavälillä vai onko muutos väliaikainen. Muuttujien jäljittelyn löytäminen voisi antaa meille arvokkaita työkaluja, joilla voimme kouluttaa aivomme monimutkaisiin ongelmanratkaisutaitoihin pystyviksi superkoneiksi.